Activiteiten

Het huis Hannon

Bezoek aan de art nouveau-woning

In Sint-Gillis bevindt zich niet alleen het bekende Hortamuseum maar ook het huis Hannon, een ander opmerkelijk gebouw in art nouveau. Het Maison Hannon is zelfs één van de meesterwerken van de art nouveau in Brussel, het verenigt bovendien de Belgische met de Franse art nouveau in een symbolistisch en dromerig universum. Het gerestaureerde huis werd pas in de zomer van 2023 voor het publiek opengesteld. Post Factum nodigt u graag uit om dit bijzondere pand te ontdekken onder de deskundige begeleiding van een gids van Korei.

PRAKTISCH

Afspraak: zondag 25 februari 2024 om 8.45 u.

Locatie: Huis Hannon, Verbindingslaan 1 te 1060 Sint-Gillis

Prijs: €26 voor leden, € 30 voor niet-leden

Bijkomende info: Deze exclusieve rondleiding met gids duurt 1 uur. Daarna kan de tentoonstelling nog 15 minuten vrij bezocht worden. We beseffen dat het aanvangsuur “vroeg uit de veren” betekent, maar het is het enige moment dat voor groepen in het weekend voorzien wordt. Het zal echter zeker de moeite zijn! Schrijf snel in want de groep is beperkt tot 15 deelnemers.

Inschrijvingen en inlichtingen: via mail naar info@postfactum.be. Inschrijving is pas definitief bij ontvangst van het gevraagde bedrag. Rekeningnummer van Post Factum vzw: BE18 0682 0861 2065

Lees het artikel bij deze activiteit.


Oostende tijdens de Belle Epoque

Stads- en architectuurwandeling

Oostende was een populaire badplaats tijdens de belle époque. De promenade was de plek om te zien en gezien te worden, met weelderige hotels en villa’s die de elite aantrokken. Luxueuze treinen en pakketboten brachten toeristen uit alle uithoeken van de wereld naar de kust. In deze periode was Oostende ook de thuisbasis van kunstenaar James Ensor  Oostende werd gepromoot als “koningin der badsteden”. Deze naam had Oostende vooral te danken aan de grote interesse van onze toenmalige koningen Leopold I en Leopold II voor deze kustplaats. Wat onze vorsten deden strekte tot navolging. Oostende werd daardoor in de 19de eeuw de plaats waar de groten der aarde hun zomers kwamen doorbrengen. Men kon daar op dat moment dan ook het pad kruisen van andere zeer bekende personen zoals koningin Victoria van Engeland, de toenmalige sjah van Perzië een paar Russische grootvorsten op doortocht. Het was vooral koning Leopold II die bijzondere aandacht had voor Oostende en er zijn zomerverblijf uitbouwde en als koning-bouwheer de stad verfraaide met een grote promenade, brede lanen, statige pleinen en parken. Op 17 maart 2024 brengt Post Factum een bezoek aan deze toeristische trekpleister voor een wandeling in het thema van “de belle époque”.

PRAKTISCH

Datum: zondag 17 maart 2024 om 14.15 u.

Plaats van afspraak: aan de Luifel van het Kursaal

Prijs: €6 voor leden, €8 voor niet-leden

Inschrijvingen en inlichtingen: via mail naar info@postfactum.be. Inschrijving is pas definitief bij ontvangst van het gevraagde bedrag. Rekeningnummer van Post Factum vzw: BE18 0682 0861 2065

Lees het artikel bij deze activiteit.


Het kasteel van Beersel

Op zondag 14 april bezoeken we het kasteel van Beersel. Informatie hierover volgt …